Hungarian English German Russian Spanish
4.jpg
3.jpg
7.jpg
2.jpg
5.jpg

Tekintse meg vendégházunkat!

Tekintse meg, mivel szolgálhatunk Önnek!

Tovább a képgalériához ->

Üdüljön mesés környezetben!

Fedezze fel a Velencei-tó csodálatos világát!

Tovább a tájleíráshoz ->

Rövidtávú albérlet lehetőség

Téli időszakban, jelentős kedvezmény hosszú távú foglalás esetén, ellátás nélkül. Érdeklődés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

Infórmáció a térségről

A Velencei-tó hazánk harmadik legnagyobb tava.
Hossza 10,8 km szélessége 1,5 és 3.3 km között változik, területe 26 négyzetkilométer vízmélysége 1 méter és 2 méter között változik. Körülbelül félúton fekszik Budapest és a Balaton között. Könnyen megközelíthető gépkocsival az Északi parton haladó M-7 autópályán vagy a Déli parton a 7. számú főúton, illetve vonattal a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon.

 

 

A tó madártávlatból vagy a hegység déli lejtőiről csodálatos, ősi képet mutat, nádrengetegeivel és a köztük csillogó szabad vízfelületekkel. Vize kiválóan alkalmas fürdésre. A kisebb vízmélység miatt hőmérséklete 1-2 c°-al melegebb mint a  Balatoné: 22-24 c° de mértek már 27c°ot is. Két éves töltés és az 1995/96-os csapadékos ősz és tél jótékony hatására a vízmélység és minőség elérte az évekkel ezelőtti optimális szintet.

 

A sziksós vizű oldott nátrium és magnézium tartalmú víz fokozza a bőr életműködését, így bizonyos gyógyhatást fejt ki neurotikus és mozgásszervi bajoknál, kénhidrogén tartalma miatt hatásos reumatikus bántalmak kezelésére.
Az Északi part fenékiszapjának a héviziével csaknem egyenértékű gyógyítóerőt tulajdonítanak.

 

Ismerkedés a Velencei-hegységgel:

A Velencei-hegység Magyarország legrégebbi önálló hegysége. Variszkuszi rög. Két vonulata - a keleti ( Cseplek-hegy, Csúcsos-hegy, Templom-hegy,  Meleg-hegy, Sor-hegy, Pákozdvár ) és a nyugati ( Tomos-hegy, Sár-hegy,  Pogánykő, Szűzvár, Sági-hegy ) - a tó északi partján húzódik. Anyaga változó, nagyrészt gránit, de fellelhető itt lösz, kvarcit és andezit is.
A málladékot a szél és a csapadékvíz elhordta, s így az ellenállóbb tömbök alátámasztás nélkül maradtak. Tökéletes egyensúlyi helyzetük miatt azonban nem  billennek ki. Optikailag azt a hatást keltik mintha inognának. Leglátványosabbak a Likaskő  ( a Meleg-hegy gerincének nyugati végén) és a Kocka ( a Pogánykő északi részén).

 

Kikapcsolódási lehetőségek a közelben:
Velencei- tó, tenisz, termálfürdő, lovaglás, parkerdő, non- stop uszoda, fallabda, vizi tanösvény, quad, hajóutak.
Agárdi madárvárta, Gárdonyi Géza emlékház, pákozdi emlékmű, pákozdi ingókövek, velencei kilátó, székesfehérvári városnézés.

 

Állatvilág

Halak
A Velencei-tó természeti adottsága, hogy halfajokban igen gazdag. Legjellegzetesebb hala a ponty, de megtalálhatók benne a ragadozó halak; csuka , harcsa, süllő, a balin, és az angolna. A növényevők közül kapitális példányokkal képviselteti magát az amur. Rengeteg a kárász és a keszeg.

Madarak
A hangos madárvilágot közel 50-féle madárfaj alkotja, megtalálhatók itt ( a teljesség igénye nélkül) : szürke gémek , kanalas -, vörös- és pócgémek, vízityúkok, tőkés-récék, búbősvöcsök , nádirigó, réti héja, kis kócsag és nemes kócsag. Néhány évvel ezelőtt újra megjelentek a hattyúk is a tavon.